Monin Słony Karmel syrop SALTED CARAMEL 700ml
Syrop słony karmel to idealny dodatek do kawy, mleka, gorącej czekolady, deserów. Może być także dodawany do piwa
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Słony karmel jednym z najpopularniejszych smaków deserowych ostatnich lat, ale jego początki sięgają lat 70 XX wieku, a inspiracją do jego powstania było... słone masło, popularne w Bretanii (regionie Francji). Obecnie francuski karmel, czyli słony karmel, znajduje szerokie zastosowanie we wzbogacaniu smaku pudingów, ciast, lodów i innych deserów dodając odrobinę słodkości z odrobiną słonego.
Syrop Monin Salted Caramel idealnie komponuje się z gorącą czekoladą, kawami mlecznymi, koktajlami, czy drinkami deserowymi, piwem.
BARWA: Ciemnobrązowa, burszynowa z jasnym przebłyskami
SMAK: Intensywny karmelowy ze słonymi nutami
ZASTOSOWANIE: Kawy, gorące czekolady, drinki deserowe, desery, piwo
Przykładowy przepis z zastosowaniem syropu Monin Słony Karmel:
Karmelowa ochłoda:
- 200 ml zimnego mleka
- 30 ml schłodzonego espresso
- 15 ml syropu MONIN Salted Caramel (2-3 łyżeczki)
Do szklaki wlej mleko, dolej syrop, a następnie zimne espresso.
Napój można przygotować także przy użyciu kawy rozpuszczalnej Lavazza Prontissimo. Wówczas zapias espresso wsyp do zimnego mleka 1 łyżeczkę kawy rozpuszczalnej i dokładnie ją wymieszaj
Zobacz także